Knoflooksoep

Gepubliceerd op 20 oktober 2017 om 21:20

+ recept

 

Wanneer we 's morgens opstaan en het kleurt rood aan de horizon, omdat de zon probeert op te komen, dan is het een beetje fris. Hieraan kunnen we merken dat het ook hier in Spanje herfst is. Op de korte broek dan even geen hemdje, maar een vestje of trui

 

Zodra de zon aanwezig is wordt het weer snel warm ... het sprankje herfstgevoel is gelijk verdwenen... en het zomergevoel is terug.

 

Stoelen uit de garage,  puzzelboekje erbij ... en genieten maar! Dit hebben wij vandaag dan ook de hele dag gedaan. Tussendoor een tukkie doen..., drankje/hapje  en de dag was zo weer om.

 

Daar wij eigenlijk een beetje teveel gesnoept hadden, was er niet veel trek in een maaltijd. Daarom tot een uur of 7 in de laatste zon blijven zitten. Was nog wel even naar de promenade geweest en daar heerlijke ijsbonbons gescoord. Dit was denk ik ook de druppel/reden dan We geen trek meer hadden...

 

Maar ja..., om zo de avond in te gaan ...?, zonder iets hartige of zo ...? dat leek mij ook geen goed idee ... Zal ik proberen de Knoflooksoep te maken ... van Bernard? Dat leek John een goed idee ...

 

En zo stond ik even later in ons keukentje de uien te snijden en de knoflook te pellen ..., met goede hoop op een lekker soepje ...

 

Ennnnn ...

het was heerlijk !!!

 

 

 

Wie ook gek op knoflook is ..., kunnen wij het onderstaande recept dan ook van harte aanbevelen ... en andersss eens proberen?

 

Met dank aan Bernard en Theresa (campingvrienden uit L'Ampolla),  die ons een kommetje van deze heerlijke soep lieten proeven en we waren gelijk enthousiast ...

 

 

 

Ingrediënten 

 

  • 2 grote uien
  • 2 volledige bolletjes knoflook (veel)
  • 2 aardappelen of 1 grote ( voor de binding)
  • Crème grafische of room
  • Vlees   (wij hadden toevallig 2 kipfilet klaarstaan)  Vlees met wat vet en botje is denk ik in combinatie met de uien een betere keus
  • Zwarte peper, cayennepeper,  zout  en een bouillon blokje 

 

  1.  Water in de pan met het vlees in aan de kook brengen en dit lekker laten sudderen voor een bouillon
  2.  Intussen de uien snijden en de knoflook pellen (en persen met een knoflookpers) en dit samen even  aanfruiten
  3.  Daarna het geheel in de pan doen
  4. Peper (strooi maar een beetje extra), zout en een bouillon blokje erbij doen
  5.  Nu lekker laten sudderen, zodat het vlees mooi gaar is ...
  6.  Crème tranche of de room erbij (wij hebben creme tranche gebruikt)
  7.  Bernard pureerde het geheel, maar dit hebben wij niet gedaan ...
  8.  Even proeven en misschien zelf wat specerijen toevoegen naar uw keuze. (Citroensap?)

 

 

 

Wat stokbrood of toast er bij .... ennnn ...

 

Hungry.png

 

Eet Smakelijk ...!

 

 

 

 

Bernard stuurde ons het receptje per mail en hij sloot af met de volgende zin ...

" Het geheel pureren en dan weggooien ... en in een restaurant gezellig samen gaan eten. Eet smakelijk! "

 

 

 

 

 

 

 

 

Verandering van spijs ... doet eten!